Interview med Erik Barksdale: ”Min drøm er at blive skuespiller” 

Mandag aften havde Askov Efterskole premiere på deres årlige musical. Gennem årene har titlerne lydt på alt fra musicals om kærlighed og ondskab, og i år var ingen undtagelse. Musicalen var en nyfortolket version af ’Shrek’, og her debuterede Erik Barksdale som hovedrolle. 

Af Lærke Valentin

Efter en lang anden bølge, som førte til nedlukning af landet grundet corona, så kunne Askov Efterskole endelig komme tilbage på skolebænken d. 15 marts, og her var ikke tid til at slappe af. Allerede få dage efter opstart startede auditions til musicalen, men det var ingen hindring for Erik. Han behøvede nemlig ingen forberedelse, for der var bred enighed om, at han var som født til hovedrollen som Shrek. 

”Det var en fælles audition, så alle os, der ønskede at være skuespillere sad sammen. Og så havde vores lærer taget forskellige scener med, så vi kunne prøve at spille forskellige roller. Jeg prøvede faktisk ikke nogen anden rolle end hovedrollen Shrek… Da vi fik af vide at vi skulle spille Shrek, så kiggede alle bare hen på mig. Så det var meget sjovt. Det var oplagt. Og efter jeg spillede Shrek, har mange sagt, at jeg gjorde det rigtig godt.”

Erik fik ros for sin optræden, men uden hårdt slid var han heller ikke nået dertil hvor han var. Han fortæller nemlig, at han havde virkelig, virkelig mange linjer, og flere af dem havde han svært ved at lære udenad, men til sidst lykkedes det ham at få lært dem alle.

Selvom rollen virkede oplagt til ham ifølge hans efterskolevenner, så havde det ikke altid ligget i kortene, at Erik skulle ende som hovedrolle. 

”Jeg havde nok ikke deltaget i en musical, hvis ikke jeg havde prøvet det her på efterskolen. Jeg fandt mit calling her. Jeg har helt klart tænkt mig at gøre det i fremtiden. Nu er min drøm at blive skuespiller.”

Coronaens påvirkning af musicalen 

Erik og resten af efterskolen missede et par måneder af efterskoleopholdet grundet corona, og det gjorde desværre også, at der ikke måtte være udefrakommende publikum til optrædenen. Det skulle dog ikke stoppe produktionen, og derfor optrådte de i stedet for, for højskolen på samme matrikel samt lærere og tilhørende familie. 

”Det var rigtig træls, at der ikke var vores rigtige publikum. Sidste år, da jeg også lavede musical her på skolen, der var vi nok oppe på 1500 publikum fordelt over vores 5 forestillinger, og i år var der kun højskolen, lærere, personale og deres familier. Det er bare ikke det samme. Men vi fik lov til at lage den heldigvis.”

Trods omstændigheder fik Erik en god oplevelse ud af musicalen, som han kan tage med videre i livet. 

”Det er min første musicalhovedrolle, så det vil jeg helt klart tage med og lære af det, og så blive bedre af det til fremtiden… Samtidig er budskabet jo, at man skal elske sig selv lige meget hvordan man er, og det synes jeg er et rigtig godt budskab at få ud, og det er rigtig nice.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: