Nåleterapi der fremmer balancen mellem krop og psyke

Af Nicklas Roed

National Acupuncture Detoxification Association (NADA) akupunktur er en form for nåleterapi i ørerne der fremmer balancen mellem krop og psyke.

Denne alternative behandlingsmetode, som endnu ikke er særlig udbredt, består af fem kinesiske ørepunkter. Disse ørepunkter har forskellige funktioner, der kan stimuleres ved hjælp af 7mm nåle og kan afhjælpe en lang række mentale og fysiske problemer. For eksempel, kan man stikke efter ørepunktet ”nedre lunge” for at hjælpe mod abstinenser.

Behandlingen foregår meget simpelt – behandleren stikker nåle i de 5 ørepunkter imens patienten ligger på briksen. Herefter skal patienten ligge og slappe af i 45 minutter i komplet mørke og stilhed.

Cecilie Callesen i sine vante omgivelser.

Cecilie Callesen er fysioterapeut i Vejen Idrætscenter og arbejder blandt andet med NADA akupunktur. Hun oplever en tendens til at folk foretrækker et intensivt NADA forløb, hvilket er en god ting:

”NADA akupunkturens effekter kan for alvor først mærkes efter et intensivt forløb bestående af 10-12 gange.”. Blandt andet benytter Cecilies far også NADA hvis han bliver rygetrængende.

Cecilie har længe vidst at fysioterapi var hendes kald. Ja, helt tilbage fra 7. klasse har det faktisk været hendes drøm. Fundamentet for hendes karrierevalg bygger på at hun altid har haft et indre behov for at tage vare på andre der har brug for hjælp:

”Jeg har altid haft lyst til at hjælpe andre og derfor har det været indlysende for mig at jeg skulle blive fysioterapeut. På den måde kan jeg direkte afhjælpe sportsskader.”

Cecilie er uddannet fysioterapeut. Dog, har hun senere efteruddannet sig som NADA akupunktør. Det fungerer nemlig som et oplagt værktøj hun kan benytte sig af, når hun behandler patienter med sportsskader. Disse former for overbelastning kan nemlig også forårsages af andre mentale- og helbredsproblemer:

”Hvis jeg behandler en patient med en fysisk skade, kan jeg med fordel spørge ind til om de døjer med andre problemer. Ud fra det, kan jeg vurdere om de kunne drage fordel af NADA akupunktur.”

Hvis man ønsker at forsøge sig med NADA, konstaterer Cecilie at det i særdeleshed er vigtigt at man går ind til det med et åbent sind:

”Der vil altid være skeptikere og folk tror nødvendigvis ikke på at behandlingen virker. Men det giver også sig selv, hvis man inden behandlingen er indstillet på at det ikke fungerer.”.

Selvom NADA akupunktur ikke ligefrem er noget man får kendskab til uden at undersøge det, er det stadig vældig populært. Det er på den ene side godt at der dannes en bevidsthed omkring det. Til gengæld mener Cecilie at det også kan være bekymrende at der bliver større behov for det:

”Den stigende efterspørgsel for NADA akupunktur er en god udvikling. Til gengæld stiger behovet for det. Samfundet i dag stiller højere krav og forventninger til dets borgere, så det kan helt klart have en sammenhæng.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: