Kristendommen er en vej til ro og frirum

Tekst og foto: Rebekka Krog Erlandsen

07/10-2021

(Her ses et øjeblik med bibelen, som er en rutine, der giver ro i Abouds hverdag. Foto: Rebekka Erlandsen)

Det er søndag morgen, og kirkeklokkerne kan høres gennem hele Askov. Aboud er stået op for at tage til gudstjeneste i Askov kirke lige over for højskolen, hvor han bor. Et sted for ham hvor der er plads til alle de gode tanker, men også alle dem der går dig på; det er et frirum, hvor man kan finde svar på de store spørgsmål ved livet. 

(Her starter Aboud sin søndag med at give dagen til sin gud. Foto: Rebekka Erlandsen)

Aboud på 33 år er født og opvokset i Syrien i et kristent hjem. For ham har kristendommen altid været en del af hans hverdag, og et sted hvor han kan søge tryghed og svar, når han mangler det. 

(Her ser vi Aboud. Foto: Rebekka Erlandsen)

“For mig er religion en masse døre, man kan bruge for at komme sin spirituelle side nærmere. Kristendommen er den dør, der passer mig bedst”, fortæller Aboud og siger, at for ham er Jesus en vision af, hvordan livet på jorden kan leves bedst og derved finde en mening med alting. 

“Jeg bruger bibelmeditation til at kunne falde helt ned. Jeg læser i min bibel om morgenen, hvor jeg får en frisk måde at begynde dagen på,” siger han.

(I kirken er der en ro over sindet, som Aboud altid ser frem til. Foto: Rebekka Erlandsen)

På samme måde som der i kirken er et frirum til tankerne, finder Aboud også en ro i at vide, at der altid er en, der lytter – uanset hvor han befinder sig. 

Skriv en kommentar

Blog på WordPress.com.

Up ↑