Nye hobbyer popper frem: I Game Design lærer du at lave computerspil

Skrevet af Louis Andersen

04/09/21

Mads og hans projekt

GAME DESIGN

Den store udvikling

Med den store udbredelse af computeren i 1990’erne og 2000’erne, og den videre teknologiske udvikling blev muligheden for udvikling af computerspil større og mere tilgængelig for flere almindelige mennesker. Det hele startede med nogle simple spil, hvor man f.eks. kunne spille en bold mellem to stænger og få point hvis modstanderen ikke fangede den.

I 1990’erne og 2000’erne krævede det meget tid og computerkraft at producere det vi i dag ville betegne som meget simple spil, spil som man i dag ville kunne lave relativt hurtig.

I dag er computerspil en stor industri, hvor man kan blive professionel esports spiller og man kan leve af at udvikle computerspil.

Med den kæmpe interesse for esport og computerspil, bliver der også stillet større og større krav til dem der sidder og udvikler de computerspil som alle vi andre sidder og bruger en masse timer på.

Kunsten at kunne designe sit eget spil og måske en dag for det udgivet er blevet en drøm for flere og flere unge mennesker.

Mads og Game Design

En af dem er Mads Byriel. Mads er 20 år og elev på Game Design linjen på Askov Højskole. Mads tilhøre den generation som er vokset op med den store udvikling af både computere og de tilhørende spil. Mads bruger selv mange timer på at spille computer og er også meget interesseret i opbygningen af de forskellige computerspil.

Mads’ interesse for Game Design startede allerede i en tidlig alder. ”Den startede tidligt, jeg er altid vokset op med spil, jeg syntes at det der er fedt med Game Design er at man kan lave lige hvad man forstiller sig, givet at du har tid nok. Det er bare med at kaste sig ud i det.”

Øvelse gør mester

Øvelse gør mester, uanset hvad man vil være bedre til handler det om at arbejde med det og øve sig. Mads tog på Game Design linjen for, at lærer mere og blive bedre til Game Design. Men hvad skal man lærer for at blive god til det?

Lige nu lærer vi det fundamentale så vi kender principperne og hvordan Unity fungere, som er der vi laver spil og lige nu er det bare relativt simple spil vi arbejder på, så vi senere hen kan bevæge os ud i et større projekt.

Mads har allerede lavet lidt Game Design før men det er alligevel projektet i skolen der er det største projekt han har kastet sig ud i. Det største projekt jeg har kastet mig ud i, er bare det vi laver i skolen, som er en ”side scroller platform” jeg har programmeret før, jeg er i gang med. Noget af det jeg har lavet, er lavet i Python og er en stemmegenkender som fungere lidt lige som en google home.

Arbejde og planer med Game Design

Det kunne jeg godt tænke mig, bare da jeg har en general interesse for spil og syntes det kunne være fedt at få udfordret ens evner, men også bare det at udvikle et spil. I spil udvikling er det kun fantasien der sætter grænser. Det er fedt at man kan gøre sine ideer til virkelighed igennem et spil.

Mine planer er at blive bedre til programmerne, men også muligvis at gå videre med det når jeg kommer hjem fra Højskolen. Jeg vil altid have det som en hobby, men måske bliver det også til noget med en uddannelse senere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: