Sammen med foråret er genåbningen og hverdagen kommet tilbage til Askov

Af Ines og Oliver

Butikkerne, skolerne og andre erhverv er så småt begyndt at åbne op igen – ligesom blomsterne gør det om foråret. Gennem denne vinter er mange danskere begyndt associere foråret med håb. Det skyldes særdeles at regeringen udtalte i starten af det nye år, at foråret ville blive det store vendepunkt for genåbningsprocessen. Her ses en række

(Af: Ines Kajkus. Her ses en håndfuld elever fra journalistlinjen fra Askov Højskole, der er på jagt efter en god historie) 

I dag, d. 30 marts 2021, er præcis 15 dage siden, at regeringen åbnede op for at unge igen kunne komme på efter- og højskole. Det kan især mærkes i den lille by ved Vejen Kommune, Askov. Her i byen kan man især mærke, at det er blevet forår – solen er så småt begyndt at vise sig. Stemmer og latter fylder byrummet ud. 


Det kan de lokale i byen nikke genkendende til. Michael Vistrup, som har boet i byen de sidste fire år, udtaler: ‘’Når man går ned igennem gaden her, så kan man bestemt også mærke, at der er dukket noget mere liv op.” 

Også i den lokale Brugsen har de kunnet mærke tilbagevenden af liv ovenpå en usædvanlig stille vinter. Vi har talt med Anders Skøtt Gjerlevsen, som er souschef i Dagli Brugsen i Askov:

  • ‘’Der har været færre kunder, da højskolen og efterskolen ikke har været her. I formiddagstimerne har der været meget stille. De lokale har hjulpet og støttet butikken meget. Derfor er der heller ikke de største sving i omsætning. Men vi kan godt mærke at højskolen og efterskolen er tilbage. De bidrager med en masse energi.’’

Her i butikken har de bestemt også ventet på, at der ville blive åbnet mere op. Det har ikke kun kunne mærkes på lydniveauet og den generelle stemning men også på bestemte varer som primært tilegner sig høj- og efterskoleelever som målgruppe. 

  • Vi har ikke solgt så mange nudler, colaer, slik og kager, som vi plejer. Før corona bestilte vi 7 koli coop sodavand om ugen. Under nedlukningen bestilte vi en halv koli om ugen.Man kan godt mærke der har været stille i byen. Højskole og efterskoleelever er det vi kalder ‘småbeløbskunder’. Livet i butikken med højskolen og efterskolen er blevet mere glædelig.’’

Det er altså ikke kun i gadebilledet, at der har manglet unge mennesker, det kan også ses ved de små aspekter som salget af nudler og billig sodavand.

  • ‘’Mens højskolen og efterskolen har været lukket ned, har der været lidt kedeligt i byen.’’ Afslutter Gjerlevsen 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: