Påsken i en coronatid

Af Michelle Tegtmeier Olsen og Marie-Louise Lundgreen Philipsen

Påsken har de sidste to gange været udfordret af corona. Sidste år i 2020 var der ikke mange, der vidste hvordan man skulle afholde det, derfor var der mange, som enten aflyste påsken eller kun var sammen med de nærmeste familiemedlemmer. I år har vi levet med corona i et års tid, men de fleste holder sig stadig til de nærmeste familiemedlemmer.

Påskepynt ved Birkely Plejecenter (Foto: Michelle Tegtmeier Olsen ©)

Agnes Jensen er en af dem, der holder familiesammenkomsterne småt og roligt. Sidste år holdt hun påsken med sin søn og hans familie, hvilket hun også gør i år. Søstrene, Mie og Sarah Hundstrup, er nogen af dem, som både før og efter corona, tager i sommerhus med familien og holder påsken. Under corona har de holdt deres corona-boble i familien. 

En anden, der også holder påskefestlighederne småt, er Elizabeth Holberg. Tilbage i 2020 tog hun i sommerhus med hendes mand og to børn. I år har hun valgt at gøre det lidt på samme måde. Hun har dog gjort en ting anderledes, ved at dele påsken op, så de en dag er sammen med nogen svigerinder, og en anden dag med hendes forældre. På den måde kan de undgå at blive for mange på en gang. Noget helt særligt at være opmærksom på er, at Elizabeth før corona holdt påsken “Med fuld skrald og fest i fem dage “. En ting er sikkert er, at vi alle ser frem til at komme tilbage til hverdagen, før corona.

De fleste har valgt kun at fejre påsken sammen med deres nærmeste. I år har man dog også mulighed for at blive hurtigtestet hver dag, og på den måde fejrer påsken. Og få lov til at kramme de personer man holder af og dem som man ikke har set under corona. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: