Corona kan ikke røre de kernesunde elever på Askov højskole

BREAKING NEWS: TV2-redaktør, der den første dansker, som fik konstateret coronavirus, er rask igen. (opdateret d.05/03/20)

Det er fredag den 28. februar 2020. Eleverne befinder sig i bus fra Askov højskole.  Retningen er sat direkte mod TV2’s Hovedkvarter i Odense. I bussen sidder journalistspirrene og deres linjelærer. De diskuterer deres situation i forhold til Coronavirusset.

Af: Frederik Steinfath

I en medievirkelighed, hvor man får tudet ørene fulde med Coronavirus, bliver man næsten så bange for truslen, at man tror den lurer på hvert gadehjørne. Flere og flere råber vagt i gevær. Nicklas Roed fra Askov forholder sig anderledes: ”Hele verden faldt også sammen, da giraffen Marius døde”

Nicklas Roed frygter ikke Covid-19

Dog har tvivlen fundet fodfæste i Kristoffer Stefansson, som også er fra Askov Højskole, han udtaler dog smilende: ”Han gambler med vores liv”, I dette citat refereres der til førehunden, Ole Andreesen, som er højskolelærer for eleverne på journalistlinjen på Askov Højskole.

Andreesen havde både inviteret Amalie Klitgaard, den første der rapporterede om Corona i Kina, til Askov Højskole, og derefter arrangeret en obligatorisk udflugt til TV2, hvor 14 medarbejdere nu er blevet sat i karantæne.

Ole Andreesen: “Ingen skrubler, spis ærter med kniv – lev livet farligt.”

Det skal dog siges, at hovedparten af de karantæneramte ikke var medarbejdere fra Odense, men København derimod. Højskolen besøger Odense.

Ines Kajkus, også fra højskolen, udbryder undrende: ”Han er vel i karantæne?”

Denne han, er den fornyligt smittede medarbejder fra TV2 København.
De unge knægte, Steffanson og Roed, melder dog klart ud at: ”Dødeligheden er kun en anelse højere ved Corona end ved almindelig influenza”

Rundvisningen på TV2 forløber som det plejer. Alt virker til at være under kontrol. Det eneste, der springer i øjnene, er alle de spritflasker, som står overalt på TV2.

I studiet, hvor Nyhederne på TV2 bliver til

Amalie Klitgaard, freelance journalist og studerende i Kina, forsikrer os om at hun havde taget sine forholdsregler og eleverne derfor aldrig var i fare under hendes besøg:

“I Spanien satte jeg mig selv i karantæne i 14 dage for at være helt sikker på, at jeg ikke smittede nogen der. Da jeg rejste til Danmark tog jeg mine forholdsregler, som at vaske hænder, bære ansigtsmaske og holde mig væk fra syge mennesker.”

Det er dagen efter besøget i Odense og ingen fra Askov højskole har symptomer på Corona.  Amalie har været hjemme fra kina i ca. en måned og lige så, har hun heller ikke symptomer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: