Judoklubben Gesten-Vejen har stor fokus på disciplin og respekt

Selvom nogle forbinder kampsport med slag, spark og blodnæser, så handler judo ligeså meget om disciplin og respekt. Både overfor træneren, klubben og sporten.

Deltagerne sidder på en række som en del af deres faste ritual. De sidder alle i stilhed, kun undtaget af udbrød fra træneren Romeo Moldovan.

Timen starter ved at judokæmperne nikker ind mod måtten, inden de træder op på den, og ligeledes nikker de ind mod måtten når de skal ud. Inden de går i gang med dagens lektion, sidder de alle på en række foran træneren i stilhed. De bukker alle stille hovedet ned til måtten som et ritual i stilheden. Kun lyden af japanske fraser råbt af Romeo får lov at få plads i rummet.

”Vi har så meget fokus på disciplin og respekt, fordi vi vil være tro overfor den japanske tankegang der er i judo” Siger Romeo Moldovan.

Men selvom respekt og disciplin fylder så meget i sporten, er der også plads til at have det sjovt. Det ses især på sandkasseholdet, som er et hold kun for børn. Hvor Romeo stadig giver dem meget plads til at fjolle rundt. Men stadig holder fast i samme ritualer som hos de voksne. Når der er noget Romeo skal forklare står de alle ret, som soldater foran deres sergent.

Ingen skader

Selvom de teknikker man lærer i judo bliver brugt til kamp og for nogle kan virke voldsomt, så er det meget kontrolleret og ingen kommer til skade. I klubben har de endnu ikke oplevet nogen skader, udover en blodnæse eller to.

”For de nye er det første de lærer, hvordan de skal falde. De skal lære hvordan de kan blive kastet rundt i judogreb, uden at komme til skade.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: