Soft Dance er kommet til Vejen Idrætscenter

Marianne Egede Bukdahl har netop afsluttet den første time med Soft Dance. Et koncept der skal hjælpe folk med diverse skavanker til at få mere motion i hverdagen. Marianne lider af slidgigt, hypermobile led og astma. Alt dette mærker Marianne ikke noget til, når hun danser sammen med de øvrige på holdet.

Af: Michelle G. Jensen og Kristoffer Stefansson

I cafeteriet sidder Marianne Egede Bukdahl og griner højlydt med de to sundhedsmotivatorer, Susanne Jakobsen og Ellen Svensson. Storsmilende beskriver Marianne hendes sundhedsmotivatorer således. 

“Jeg er her med mine to støttepædagoger”

Susanne Jakobsen (fra venstre), Ellen Svensson og Marianne Egede Bukdahl slapper af efter første time af Soft Dance.

Man bliver glad i låget

Marianne lider af slidgigt, hypermobile led og astma. På baggrund af disse udfordringer valgte hun at starte til Soft Dance. Hun vidste med det samme, da hun hørte om det nye tiltag i VIC, at det skulle hun med til.

“Jeg var solgt ved dans” understreger Marianne. 

I dag løber softdance af stablen. Marianne beskriver med store armbevægelser dagens træning.

“Dagens træning bestod af blid opvarmning med god musik. “Jeg kan være med til noget, også må jeg holde pause ved det, jeg ikke kan. That´s life.” 

Marianne er meget tilfreds med dagens træning.

 “Jeg kan mærke, at det virker at danse. Musik og dans giver bare glæde. Det kan ses på kroppen, da den reagerer positivt på det – man bliver glad i låget.”

For alle der har skavanker

Soft Dance er et hold for folk med diverse skavanker. Holdet henvender sig til personer med alt fra hjerneskade, gigt, hjerteproblemer osv. til mere psykiske problemer såsom angst. Idéen er at få folk i bevægelighed, som ellers ville have svært ved det, ved hjælp af dans. Holdets deltagere lærer at koordinere hjernen med resten af kroppen ved hjælp af bevægelse til musik.

Den form for dans de laver er med stille og rolige bevægelser, så alle kan være med. For dem der har ekstra svært ved at få bevæget sig, tager instruktøren, Joye Mealengracht, dem i hånden, og hjælper dem stille og roligt i gang med små bevægelser.

“Så kan det godt være, vi kun får bevæget os ved hvert andet trin, men bare de får bevæget sig” påpeger Joye.

En engageret instruktør

Holdets instruktør, Joye, er meget begejstret for at starte holdet op. Hun holder nemlig meget af at kunne gøre en forskel i folks liv. Hun har flere uddannelser bag sig. Hun tager gerne tre til fem mindre uddannelser om året, naturligvis indenfor idrættens rammer, for bedre at kunne hjælpe deltagerne på hendes mange hold. 

“Det er noget helt særligt, når deltagerne har deres pårørende med. Det er livsbekræftende at se de pårørendes reaktion på, at de pludselig begynder at kunne bevæge sig mere, end de var i stand til før.” siger Joye. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: