Rebecha Wittendorff udførte et spring, hun sent vil glemme. Det medførte, at hun var nødt til at komme på operationsbordet. Dan Blohm, som er ortopædkirurg, mener, at det kan have konsekvenser på den lange bane med sådanne knæoperationer.
Af: Frederik Steinfath
Højre hånd frem, venstre fod tilbage og så ind i rækken igen. Derefter et fejesving og så videre til et araberspring direkte fulgt af en baglæns saltomortale. Et smerteskrig i knæ-regionen. En fatal landning. Hvad sker der? Hvor galt står det til? Kan jeg springe igen?

Tankerne i Rebechas hoved flaksede rundt som flagermus med manglende ekkolokalisering.
Rebecha med springgymnastik
Rebecha har dyrket springgymnastik, siden hun var fire år.
Hun plejede at træne flere gange i ugen. Det er i hendes DNA.
”Hvad er dit yndlingsspring?”
Det kommer som skidt fra en spædekalv: ”Baglæns dobbelt strakt out” det vil sige to strakte baglæns saltomortaler, hvor man roterer 180° grader til sidst.
Dette spring har en vis sværhedsgrad.

Rebecha uden springgymnastik
Den velkendte lugt af idrætshal og lyden af hockeystave, der smælder i gulvet. Folk løber rundt og morer sig – dyrker deres kroppe i fælleskab.
Men hvem sidder der på tribunen og kigger på? Det gør Rebecha minsandten. Hun går i 2.G. på Vejen Gymnasium. Lige nu har hendes klasse idræt, men hun kan ikke deltage pga. en omfattende skade i knæet.
Skaden og operationen
Kort efter Rebechas menisk var blevet revet over i hendes skæbnesvangre spring, blev hun opereret i sin menisk. Hun virker ret fortrøstningsfuld, hvad knæet angår. Bør hun være mere eller mindre bekymret?
Dan Blohm, overlæge knæsektor ved ortopædkirurgisk afdeling i Vejle Sygehus, udtaler: ”Man har et bedre genoptræningspotentiale som ung. Men en skade i knæet hos en ung person kan også forværre prognosen for slidgigtsudvikling i en tidlig alder”
Rebecha er begyndt med genoptræning. Hun vejledes i dag af en personlig træner.
Skriv et svar