Til Esport i Vejen lærer børnene om kost og netsikkerhed

Vejen Idrætscenter tilbyder Esport til børn og unge, hvor de kan sidde og spille med hinanden. Udover at spille Fortnite og CS:GO får de motion og lidt information med hjem til eftertanke.

Selvom lokalet med gaming stolene står tomme, er de det ikke meget længe, da der står en masse glade børn ude foran døren og venter spændt på at komme i gang med Esport.

Af: Kristoffer Stefansson

Til Esport i Vejen spiller de ikke bare spil og spiser chips, de motionerer og får undervisning om diverse emner. De sidder i et lille separat lokale fra gaming rummet, hvor Conni Lysholm Jensen, som er en af de tre voksne i Esport står. Stemningen er høj i lokalet, børnene griner og fjoller rundt, mens de snakker om kost. Når der går for meget fjol i det beder Connie roligt børnene om at geare ned, også bliver der igen mere stille, så der er plads til at de mindre højtråbende børn kan få ordet.

Connie spørger ud i lokalet; Hvis i skal have energi til at kunne spille til næste lan-party hvad skal i så spise? Hvorefter børnene rundt omkring i lokalet råber en masse usunde ting. Der er en der råber McDonalds, der er en der råber is. Hvorefter Conni forklarer; ”Hvis I spiser is eller McDonald’s så skyder jeres energi helt op, efter 7 minutter ryger jeres energi helt ned igen, og så klarer I jer dårligere i gaming. Fordi i ikke har mere at give af.” Efter Connies anekdote, blev der også råbt om ting som at de skulle have rugbrød og gulerødder med til lan-party. En af børnene siger nej i skal da ikke have rugbrød med, hvorefter en af de andre børn insistere på at de selvfølgelig skal have rugbrød med til lan-party.

I undervisningen snakker de ikke kun om kost, men også om mange andre forskellige ting. Det kunne være om hvorfor man ikke skal stole på fremmede på nettet, og hvordan de kan prøve at lokke kreditkort oplysninger eller CPR-nummer ud af dem.

Mens den ene halvdel af børnene spiller, er den anden halvdel nede og motionere eller får undervisning. De opdeler børnene i to grupper i starten af timen efter hvad de gerne vil spille.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: