Stephanies optur med diabetesholdet

25-årige Stephanie Dyhr Bonde har i 23 år levet med diabetes 1. Stephanie har fundet det svært at finde aktiviteter for voksne diabetiker med type 1. Efter diabetesholdets oprettelse i Vejen Idrætscenter i marts 2019 har Stephanie endelig fundet et hold, hun får gavn af. 

Af: Michelle Grønkjær Jensen

Torsdag aften i Vejen Idrætcenter står 25-årige Stephanie Dyhr Bonde klar til dagens diabeteshold. Stemingen er afslappet, og folks ansigtsudtryk lysner op med en stor begejstring for, hvad aftenens træning kommer til at bestå af. Gennemsnitsalderen for holdet er over 50 år. Stephanie er dermed den yngste på holdet, men har været med siden holdets opstart. 

Stephanies baggrund med diabetes 1

Stephanie fik konstateret diabetes type 1, da hun var to år gammel. Hun har derfor altid levet med sygdommen: ”Jeg har aldrig set det som et problem at have diabetes 1.” forklarer Stephanie alvorligt. Sygdommen har aldrig påvirket hende. Det er først efter, at Stephanie er kommet i 20’erne, at hun mærker en forskel. Når man er i 16-19 års alderen, udbydes der blandt andet sommercamps og andre former for oplysende aktiviteter, som kan være med til at udbrede viden om diabetes 1 og bivirkningerne derfra. Dog frafalder disse mange tiltag og aktiviteter, når man fylder 20 år, forklarer Stephanie med rynket pande. 

25-årige Stephanie Dyhr Bonde har lige færdiggjort dagens træning torsdag aften.

Positivt overrasket over diabetesholdet i VIC

Efter Stephanie blev præsenteret for diabetesholdet i VIC, blev hun hurtigt fanget af træningen men også det, man som medlem får ud af det. Hun fortæller blandt andet også, hvor rart det er, at man selv justerer træningen efter eget behov. Dette er nemlig med til, at alle uanset niveau, kan være med på diabetesholdet. Efter træningssessionerne opholder deltagerne sig i et mødelokale for at drikke kaffe og snakke om diabetes. Stephanie uddyber at trods aldersforskellen, så dannes der et stærkt sammenhold, når de mødes til kaffe efter træning. Særligt benytter Stephanie de forskellige fagfolk, som ind i mellem kommer og underviser: ”De generaliserer ikke diabetes. Man kan spørge dem om, hvorfor eksempelvis ens blodsukker falder eller stiger. Det er derfor personlige svar, man får.” forklarer Stephanie. Alderforskellen har dog en indflydelse på Stephanie Dyhr Bonde. Hun påpeger lattermildt, at det kunne være rart, hvis der var flere på hendes egen alder, men at hun er glad for det, hun får ud af at deltage på diabetesholdet. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: