Alternativ eSport skaber relationer

Af Nicklas Roed

Hver torsdag eftermiddag arrangeres projektet “eSport for alle” – en alternativ form for eSport, der fundamentalt består af at spille videospil men hvor fysisk bevægelse bliver inkorporeret.

Michael (tv.) får hjælp til computeren af Niels (th.)

”Jeg kan sagtens spille imens vi snakker, vi fører stort.” lyder det kækt fra Emil, ti år, der spiller sammen med hans hold- og klassekammerat Michael, ni år. Man kan tyde Emil og Michaels glæde for at spille Counter-Strike, når de sidder og jubler over en tæt vundet kamp. Det er noget der kan give sved på panden.

”Mit navn er Michael og jeg er ny her,” siger Michael efter Emil introducerede sig selv. Men til trods for at Michael er ny i fællesskabet, kan man tydeligt mærke at han trives blandt de andre unge mennesker. Det kommer tydeligt til udtryk når de spiller dødbold på Den Røde Plads.

Man kan høre taktiksnak i lokalets afkroge og kortlægning af banerne fra Counter-Strike. Lokalet rummer hele 20 computere, som giver anledning til at spille populære videospilstitler som Counter-Strike, Fortnite og FIFA. Charlotte Dalmark, 44, som er en del af eVolve Denmark, bidrager til projektet ”eSport for alle” som kombinerer fysisk aktivitet med konkurrence-gaming for børn i aldersgruppen 9-13 år.

”Projektet er et godt alternativ til andet holdsport som håndbold eller fodbold,” siger Charlotte, der er begejstret for, at der findes en anden måde at danne fællesskaber på, som ikke nødvendigvis er bygget op på baggrund af fysisk sport.

Til gengæld har nogle af børnene fået kærlighed for at spille videospil – og det er der rig mulighed for at gøre i fællesskab i Vejen Idrætscenter:

”Der har været børn, der har prøvet en masse forskellige sport, hvor det ikke fungerede for dem og så har de prøvet at give eSport et skud, hvilket virkelig har hjulpet dem med at skabe venskaber.”

Connie Lysholm Jensen er mor til Sebastian som også går på eSport-holdet. Hun er frivillig hjælper og står for bevægelsesaspektet af projektet. Selvom hun ikke har noget med eSport-delen at gøre, har hun prøvet kræfter med det:

”Jeg har sat mig ind i hvad min søn interesserer sig for. Derfor har jeg også prøvet at spille Counter-Strike og det synes de er smaddersjovt!”.

Det handler dog til gengæld ikke udelukkende om kost, men også om sikker adfærd og hvordan de undgår potentielt farlige mennesker på nettet.

”Jeg går op i at fremme en forståelse, men også uden at skræmme dem.” siger Connie, der mener at man skal give plads til at børnene trives på nettet, men at forældrene har ansvaret for at lære dem om sikker trivsel på internettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: