Hvorfor skulle man ville hoppe i et koldt bassin med is på toppen?

I Vejen Idrætscenter har de en pingvin klub, som er en klub for gæster, der har været nede i deres kolde bassin ti gange indenfor en måned. 

Af Kristoffer Stefansson

Umiddelbart virker det at hoppe i et iskoldt bassin ikke som en særligt god oplevelse, men det er faktisk meget populært, især her i Vejen Idrætscenter. I Vejen har de nemlig, det der hedder pingvin klubben. 

Pingvin Klubben er en klub for gæster i Vejen Idrætscenter, der har været i det kolde bassin ti gange indenfor en måned. Bassinet står udenfor og bliver ikke varmet op, så bassinet er meget koldt og kan om vinteren endda have et tyndt lag is på toppen.

Jeg har haft æren af at snakke med livredder Claus Højberg omkring pingvin klubben. Claus fortæller om, hvordan flere af klubbens medlemmer går meget op i pingvin klubben og om den lange liste af medlemmer. Der hænger endda en liste over alle medlemmer, men den er ikke blevet helt opdateret på grund af de mange nye medlemmer. Nogle af de mest dedikerede medlemmer har endda lavet mosaic kunst til at hænge op på væggen. 

Kunstværk lavet af et medlem af pingvin klubben

Grunden til at så mange er villige og endda nyder at hoppe i det kolde vand, skyldes det adrenalin kick, som man får af at komme ned i det kolde vand, fortæller Claus. “Kroppen går i forsvar og bliver nærmest panisk i det kolde vand”. 

Badegæsten Else Kjær Nielsen på 76 år er meget begejstret for at benytte sig af bassinet. Hun hopper i det kolde vand i hvert fald en gang om ugen, og har gjort det i flere år. Hun begyndte at få gang i blodomløbet, men er nærmest blevet lidt afhængig af det, og ser det i dag som en fast tradition. Else mener også, at det gør hende mere frisk at få en dukkert, og som hun siger “Det ville ikke være det samme at gå i saunaen, hvis ikke man lige er nede og dyppe sig”. Udover at være glad for badefaciliteterne benytter Else sig også af programmet MotionsParaplyen. 

Så selvom det for mange kunne lyde som en dårlig oplevelse at dyppe sig i iskoldt vand, kunne det måske alligevel være værd at prøve. Der er i hvert fald mange her i Vejen Idrætscenter, der er glade for det kolde vand og stolte af at kunne kalde sig selv pingviner. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: