Leder: De lokale medier er kittet til sammenhold

Af Ole H.B. Andreesen

Den seneste uges tid har du i AskovBladet kunne læse om det, der rører sig i Askov: At byen juleaftensdag kommer i landsdækkende tv, at det lokale værtshus Askotten fejrede syv års fødselsdag, at spejderlivet kan fylde ens liv med indhold og mening.

Du har kunnet høre formanden for bylauget fortælle om et år med en spærret vej, Skovgårdsvej, og de omkostninger, det har haft for både byen og hende selv.

De kommende dage vil du kunne læse historier om dagplejesituationen i Askov og arkæologiske udgravninger, og du vil kunne se tv-reportage med store, lokale sten og lokale mennesker, som fortæller om deres liv.

På AskovBladet er vi helt klar over, at hverdagens historier er med til at kitte et samfund sammen og give det et fælles liv og en fælles identitet. Derfor er AskovBladet – journalistlinjen på Askov Højskole – meget stolte, hvis vi kan være lidt af det kit til Askov by og de mennesker, som bor her. Og vi er glade for, at Askov tager så godt imod os, når vi kommer ud med blok og pen, kamera eller lydoptager. Vi håber, at vi på den måde kan være med til at fastholde og udbygge det fællesskab, som lokale samfund har brug for.

Men – for der er jo altid et men: AskovBladet er en periodisk begivenhed. Vi stopper på et tidspunkt, faktisk allerede tirsdag 17. december. Så lukker redaktionen ned, for eleverne stopper på højskolen og skal videre i deres liv og de fællesskaber, de har andre steder.

Så hvis du har nydt de små øjeblikke, hvor du har læst, hørt og set produktionerne i AskovBladet, og hvis du tror, du kommer til at savne dem – så vender vi helt sikkert tilbage; på et tidspunkt… For det giver eleverne så meget virkelighedsfornemmelse af journalistlivet, når de hver dag er nødt til at udvise udvidet opmærksomhed på det sted, de færdes, på de mennesker, de møder, på de historier, de hører.

Har du en ide til noget, redaktionen burde kigge på, inden vi lukker og slukker, så send en mail til redaktionen på askovbladet@gmail.com. Vi lover ikke noget – vi ser kritisk, konstruktivt og fair på alle henvendelser.

For vi er journalister – eller de fleste håber på at blive det 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: