Højskole med på vognen

Også højskolen byder ind med forslag i forbindelse med Bylaugets planer for bysanering af Askov centrum.

Af Simon Bruhn

Det nylige samarbejde om byforskønnelse mellem Bylauget og styrelsen for Askov Højskole har indtil videre resulteret i en række forslag til en nytænkning af området omkring dammen. Højskolen har i den forbindelse vist sig parat til bl.a. at flytte kursisternes vandingshul, Fengers’ Hus, til et mere afsides beliggende sted, hvor naboer ikke kan generes af støj og larm, når der festes i weekenden.

Læs mere om det her.

Men der arbejdes også på idéer til, hvordan de mange parker på skolens grund kan inddrages i projektet. 

Askov Højskoles forstander, Rikke Holm, har i den forbindelse især øje til den store græsplæne, der omkranses af høj- og efterskolens mange bygninger. Den er offentligt tilgængelig, men kan godt virke lidt gemt væk.

“Jeg kunne godt ønske mig lidt flere miljøer i parken”, fortæller hun i sit lille kontor.

Græsset er der behov for, eftersom både efterskoleelever og højskolekursister har idrætsundervisning, men ude i siderne kunne hun sagtens forestille sig små hyggelige hjørner med blomster og buske.

“Hvis man kunne finde nogle frivillige, ville det være fantastisk med en urtehave ved siden af spisesalen. Der er et lille indhug, der står ubenyttet hen, og som har udgang ud til Maltvej”, mener Rikke Holm, der gennem sådanne fællesprojekter håber at styrke samarbejdet mellem højskole og askovitter.

Forstanderen arbejder i det hele taget på, at gøre sin institution mere synlig. To gange om året inviteres Bylauget til fællesspisning, hvor det drøftes, hvordan samspillet mellem by og skole kan intensiveres. Skolens hjemmeside har fået en overhaling, så man nu lettere kan se, hvilke offentlige kurser og foredrag, der tilbydes. Derudover afholdes jævnligt ‘åbent hus-arrangementer’.

“Før i tiden kunne der godt herske den holdning, at Højskolen var nok i sig selv. Den tankegang vil jeg godt bryde med. Det er vigtigt, at vi åbner vores døre og styrker samarbejdet med byens borgere”, forklarer Rikke Holm.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: